TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00014 Északi és a Déli Iparterület fejlesztése Ibrányban

Üzletember találkozó Ibrányban

A TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00014 azonosítószámú „Az Északi és a Déli Iparterület fejlesztése Ibrányban” című nyertes projektünk keretein belül üzletember találkozóra került sor az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum rendezvénytermében.

Berencsi Béla polgármester és Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő köszöntőjükben kitértek arra, hogy a térség gazdasági fejlődésének szempontjából legfontosabbnak tartják a helyi és környékbeli vállalkozások megerősítését és helyzetbe hozását. Ennek egyik fontos mérföldköve az iparterületek fejlesztése, ami több mint 100 millió forintból fog megvalósulni még az idei évben. Mindketten reményüket fejezték ki, hogy az inkubátor házra benyújtott pályázatunk is sikeres lesz, ami egy újabb nagy lépés lenne a helyi vállalkozásfejlesztés ügyében.

Az üzletember találkozón Kósa Tímea, a Széchenyi Programiroda nyíregyházi irodavezetője tartott előadást a pályázati lehetőségekről, a programiroda szolgáltatásairól, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség munkatársa az ügynökség által menedzselt projektekről.

 

 

 

 


Sajtóközlemény

Ibrány Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 Terület -és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-1.1.1-15 Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére című felhívásra, TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00014 azonosítószámon Az Északi és a Déli Iparterület fejlesztése Ibrányban címmel. A nyertes projekt 101.354.683 Ft. európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A felhívás vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztése érdekében az önkormányzati tulajdonú iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztésére, iparterületek kialakítására, alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére, az iparterületek elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztésére fókuszál.  A konstrukcióval szemben támasztott alapvető elvárás új munkalehetőségek megteremtése, a foglalkoztatás növelése a kevésbé versenyképes térségekben működő, betelepült vállalkozások működési helyszínének infrastruktúra fejlesztésén, a működési feltételeik kedvezőbbé tételén keresztül.

Az Északi iparterület úton (Palocsa utca) a meglévő aszfaltozott szakaszt kiszélesítjük 6 méterre, illetve új aszfalt réteget kap. A Palocsa utca jelenleg nem aszfaltozott szakaszán a meglévő útalapra kétrétegű 6 méter széles aszfaltburkolat épül.

A déli ipartelepi úton mintegy 300 méter hosszban 4 méter széles új út épül csapadékvíz szikkasztó árokkal.

Az iparterület megközelíthetősége a már betelepült vállalkozások számára is könnyebbé válik, a villamos hálózat fejlesztése hozzájárul a zavartalan energiaellátáshoz.

 

 

 

 

 


 

Sajtóközlemény

Ibrány Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra kerülő, TOP-1.1.1-15 kódszámú felhívásra, pályázatot nyújtott be és nyert el, TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00014 azonosítószámon, Az Északi és a Déli Iparterület fejlesztése Ibrányban címmel.

Az elnyert támogatás összege: 101.354.683 Ft.

A TOP-1.1.1-15 kódszámú Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című felhívás célja, az önkormányzati tulajdonú iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztése, iparterületek kialakítása, alapinfrastruktúra kiépítése, bővítése, az iparterületek elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztése a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztése érdekében.  

Ibrány Város Önkormányzata, Ipari park fejlesztése Ibrányban tárgyban, a Kbt. 115.§ (1) bekezdése alapján, nemzeti nyílt közbeszerzési eljárást indított és folytatott le. Az eljárás nyertesével vállalkozási szerződés került megköttetésre. A kivitelező átvette a munkaterületet mind az északi, mind a déli iparterület tekintetében.   

A megvalósítás helyszínei, a projekt műszaki tartalma:

Az Északi iparterületen (Palocsa utca) a meglévő aszfaltozott szakasz 6 méterre szélesítése, új aszfalt réteggel való borítása, valamint villamos hálózat bővítése kerül megvalósításra.
A Palocsa utca jelenleg nem aszfaltozott szakaszán, a meglévő útalapra kétrétegű 6 méter széles aszfaltburkolat kerül építésre.

A Déli ipartelepi úton mintegy 300 méter hosszban 4 méter széles új út épül csapadékvíz szikkasztó árokkal, illetve villamos hálózat bővítéssel.

A projekt célja a fejlesztés megvalósításával új munkalehetőségek megteremtése, a kevésbé versenyképes térségekben működő, betelepült vállalkozások működési helyszínének infrastruktúra fejlesztése, a működési feltételeik kedvezőbbé tétele, ezen keresztül a foglalkoztatás növelése.
A fejlesztés eredményeként az iparterület megközelíthetősége a már betelepült vállalkozások számára is könnyebbé válik, a villamos hálózat fejlesztése hozzájárul a zavartalan energiaellátáshoz.

A Projekt Európai Uniós támogatás segítségével valósul meg.

 

 

 

 

 

 

 


Sajtóközlemény

A TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00014 azonosítószámú, „Az Északi és a Déli Iparterület fejlesztése Ibrányban” című projekt, az önkormányzati tulajdonú iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztését, iparterületek kialakítását, alapinfrastruktúra kiépítését, bővítését, az iparterületek elérhetőségét és feltárását segítő vonalas infrastruktúrák fejlesztését szolgálja a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztése érdekében. 

A projekt részeként, az északi iparterületen a meglévő aszfaltburkolat felújítása és 6 méterre szélesítése, illetve a villamos hálózat bővítése valósul meg, míg a déli iparterületen új útszakasz épül, csapadékvíz szikkasztó árokkal, és villamos hálózat bővítéssel.

A kivitelezési munkálatok április közepén elérték a 30%-os készültségi szintet, mind az északi, mind a déli iparterület tekintetében. 

Az iparterület megközelíthetősége és zavartalan energiaellátása, a már betelepült vállalkozások számára is könnyebbé válik a fejlesztéseknek köszönhetően.

Az elnyert támogatás összege: 101.354.683 Ft.

 

 

 

 

 

 

 


 
 
Útáadás
 
Ünnepélyes keretek között, május 28-án, 16 órakor adták át „Az Északi és a Déli Iparterület fejlesztése Ibrányban” című projekt keretében megújult északi iparterület könnyebb elérését lehetővé tevő útszakaszt.
 
A ceremóniát megtisztelte jelenlétével Dr. Vinnai Győző, térségünk egyéni országgyűlési képviselője és Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.
 
Trencsényi Imre, Ibrány város polgármesterének köszöntőjét követően Seszták Oszkár elnök úr, majd Dr. Vinnai Győző képviselő úr gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők.
 
Városunk egyik legfrissebb beruházását Vass László református nagytiszteletű úr áldotta meg, majd sor kerülhetett a nemzetiszínű szalag átvágására, az útszakasz szimbolikus átadására.
 
 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.