TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00040 „Ibrány Város Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése”

Sajtóközlemény

Ibrány Város Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése

2019

A felhívás stratégiai célja az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, a globális erőfeszítésekhez csatlakozva. A széndioxid-kibocsátás csökkentés és az erőforrás-hatékonyság megvalósítása valamennyi településen kihívást jelent. A város-vidék együttműködés is nagy szerepet kaphat a célkitűzések megvalósításában, hiszen a klímaváltozás alapvető okainak nagy része a városias térségekben összpontosul.

Az elnyert támogatás összege: 65 874 200 Ft, amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosít.
A támogatás intenzitása: 100 %.

A projekt keretében a Művelődési Ház épületének külső fala és a padlásfödém hőszigetelése is megtörténik, mely napelemes és korszerű fűtési rendszerrel kerül kiegészítésre.

A projekt megvalósításával az intézmény fogyasztási adatainak csökkentése által a működése költséghatékonyabbá válik, a komfortérzet jelentősen javul.

A korszerűsítéssel az épület hozzájárul a széndioxid kibocsátás csökkentéséhez.

 

 

 

 

 


 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

IBRÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
(TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00040)

2022. 05. 31.

Ibrány Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű pályázati konstrukcióban 75,19 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázati felhívásra Ibrány Város Önkormányzata 2018.08.31-én nyújtotta be támogatási igényét. A megvalósítás 2022.05.31.-én fejeződött be. A projekt azonosítószáma TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00040. A fejlesztés célja a Művelődési Központ és könyvtár korszerűsítése. Az épület felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból vált biztosítottá. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az épület energetikai tulajdonságainak javítása, gazdaságosabb működés elérése vált valóra. A projekt 75,19 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jött létre.

A beruházásnak köszönhetően az épület szigetelése, akadálymentesítése, valamint 15 kW-os napelemes rendszer telepítése valósult meg, melyeknek köszönhetően az épületek közüzemi számlái is jelentősen csökkentek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a http://ibrany.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Trencsényi Imre, polgármester

Elérhetőség:

Tel. +36 (42) 527-017

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.